13:00

Hovslätts IK

Härlig seger

Röttåvitt åkte idag till Anderstorp för en oerhört viktig match i fotbollfyran.
Seger och vi skulle få lite andrum, förlust och vi skulle vara fast förankrade i botten av tabellen. HIK fick en smakstart på matchen och gjorde 1-0 redan efter 7 min. Axel slog ett fint inlägg längs marken som Hampus stötte i mål. Men i 19:e minuten dömde domaren straff för Anderstorp efter att Arvid fått bollen på handen. Straffen sattes säkert i mål och det var kvitterat. Resultatet stod sig halvleken ut. Andra halvlek såg ut som den första, ganska mycket boll för HIK men farliga omställningar för AIF. På en sådan höll det så när på att bli mål när Elvis missade att få iväg bollen och en hemmaspelalare fick öppet mål men sköt i stolpen. När klockan tickat upp mot 90 min fick Rasmus bollen och drev in från vänster, strax utanför straffområdet drog han till och fick kanonträff, bollen gick i en härlig båge rakt upp krysset. Efter några nervösa övertidsminuter (i alla fall för oss på läktaren) så blåste domaren av matchen. Seger och tre ytterst viktiga var därmed inkasserade. Extra plus går idag till Arvid som slet kopiöst på mitten och Axel som jobbade förtjänstfullt på topp och kunde med lite tur blivit målskytt. Kul också att se att Rasmus fot höll. Tyvärr skada på Lucas A som ånyo slog upp sin vadskada.
Nu hoppas vi att alla sluter upp på veckans träningar så går vi för ny seger mot Bosna borta nästa lördag.